Visie

Werken vanuit de hond:

Voor ons eigenaren is het de mooie taak om onze honden op te voeden en te begeleiden binnen het gezin en de maatschappij. Door het geven en nemen van tijd en ruimte voor training en opvoeding geven wij onze honden de mogelijkheid om te leren door ervaring, en leren wij hen te communiceren met zijn/haar omgeving en met ons.Communicatie tussen eigenaar en hond is een belangrijk onderdeel van opvoeding en training. Inzicht in hoe honden communiceren (hondentaal) is een belangrijke factor voor het opvoeden en/of training van een pup/hond. Daarnaast vind King Coaching het fijn dat een hond de ruimte krijgt om te mogen leren. De werkwijze vanuit het werken van de hond duurt gemiddeld en passen daaraan waar nodig. Nog een groot voordeel is dat de hond controle heeft over zijn omgeving doordat hij veilig de juiste keuzes leert maken. Hij zal zich daardoor veiliger voelen om te ontdekken wanneer een keuze de juiste is doordat wij hen de mogelijk geven deze keuze te kunnen maken binnen de grenzen die wij aangeven. Een veilige leeromgeving is belangrijk om te kunnen leren. We besteden daarom om ook zorgvuldig aandacht aan de sfeer in de lessen en de onderlingen band tussen de cursisten en instructeurs. Over de opbouw van de lessen wordt zorgvuldig nagedacht om de lessen en het leerproces zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen.  Nog een punt die wij nog even willen aanvullen in dit stukje is dat wij tijdens de lessen zeer zeker wel omgaan met regels en grenzen aan de slag op een drukvrije manier. Het werken vanuit de hond is een van de speerpunten op de hondenschool maar dat betekent meer dan alleen je hond een keuze geven. Verder informatie hierover zult u tijdens de lessen bij King Coaching te horen krijgen en wij gaan u hierin coachen hoe je dit op een veilige en leuke manier kunt doenU word of bent al de begeleider/coach van uw hond. Wij willen allemaal graag een gehoorzame hond! Dit gaat natuurlijk niet van de ene op de ander dag. Het krijgen van een gehoorzame hond vergt tijd, geduld, kennis en inzicht. Bij King Coaching maken wij tijdens de lessen en aanbieden van activiteiten gebruik van duidelijkheid en structuur. In het aanleren proces van nieuw gedrag houden wij rekening met de hond en de uitleg van de opdrachten zodat u consequent het gedrag kunt aanleren wat u graag ziet. Binnen de lessen zullen er af en toe best frustraties los kunnen komen. Dit is geheel aanpasbaar door onze 'vrije' en observerende werkwijze.Wij bieden u tijdens al onze lessen, lesstof aan doormiddel van een veilig pedagogisch leerklimaat die gemanaged is op succes ervaring voor zowel u als uw hond!

Belangrijk om te onthouden!

Een hond is een dier en blijft een dier. Het leerproces van de ene hond zal sneller gaan dan de andere. Dit is deels met ras gebonden. Bepalend voor  het eind resultaat is de combinatie van de frequentie waarin u traint en hoe consequent u door traint.  Doordat de instructereur/ coach ook met zijn eigen observaties de training tijdens de lessen volgt zullen wij ook goed kunnen zien of u richting uw eind resultaat aan het groeien bent. King Coaching vind het belangrijk dat u thuis doortraint met de oefeningen die King Coaching u aanbied. Gaat u verder met training op een hele ander wijze dan King Coaching jou heeft aangeboden is het niet vreemd dat een hond er veel langer over doet om het juiste gedrag te kunnen laten zien. 

Trainen vanuit zelfbeheersing: 

King Coaching traint vanuit rust en zelfbeheersing! Een bewust keuze van de hondenschool om met deze methode te werken. Vanuit rust en zelfbeheersing gaat keuzes maken stuk beter en makkelijker. Dan wachten wij maar ietsje langer, als er maar succes is. 

Observeren van hondentaal: 

Tijdens de lessen leert u te kijken naar uw hond. U leert de hondentaal in de praktijk! Als u de basis hondentaal leert herkennen tijdens de lessen kunt u in de dagelijks leven uw hond beter begrijpen en begeleiden. Hierdoor wordt de opvoeding van uw hond en het trainen makkelijker voor u en uw hond. Alles loopt soepeler omdat u begrijpt waar het vandaan komt en u dus kan aanpassen.

Op maat: 

King coaching vind het belangrijk dat u en uw hond als cursisten van King Coaching de trainingen/ workshops op uw eigen tempo volgt.