Welkom bij Hoopers!! Wat gaaf dat je interesse hebt in hondensport.

 

Wat is Hoopers:

Hoopers kan gezien worden als aftakking van agility maar meer ook als een volledige sport waarbij de handler vanaf een vast plek de hond door het parcours begeleid. De hond en handler leren samen om op stem que en lichaamstaal met elkaar samen te werken. Wij geven Hoopers vanuit verschillende hoeken van de Hoopers sport.

 

Ruime ervaring in het lesgeven van deze sport:

Hoopers is een hondensport die ongeveer 8 a 9 jaar geleden bekend werd bij het grotere publiek. Wij haakte direct aan en draaien al vanaf het begin met deze trend mee. Onze eerste ervaring met Hoopers was bij Esther Zwaagstra die Hoopers introduceerde in Friesland. Wij waren hooked!! Samenwerken zonder druk was een nieuwe ervaring voor ons. Daarna ontwikkelde wij mee in de sport en volgden de opleiding Hoopers Nederland. 

Wij waren elk jaar te vinden op Animal Event bij de stand van Hoopers Nederland en gaven workshops in heel Nederland om de sport meer bekendheid te geven. 

Wij vinden deze sport nog steeds een van de leukste hondensporten die er is omdat deze geschikt is voor elk ras!! Wij scholen ons nog met regelmaat bij voor nieuwe input uit de sport. De laatste bijscholing die wij hebben gevolgd is Hooper levels, ontwikkeld door Mandy van Laar. 

 

Wij geven hoopers met de intentie te werken vanuit samenwerking en team spirit. Daarnaast zetten wij vooral in op de succes ervaring tijdens het aanleren/ trainen en uitvoeren van de opdrachten tijdens de les.

 

Pups:

Wil je je pup opvoeden/opleiden of voorbereiden tot hooper hond dan starten wij al met basis skills in onze puppy fun cursus ter voorbereiding op deze team sport. Dit kun je aangeven bij onze puppy fun cursussen zodat wij daar in de lesplanning rekening mee kunnen houden. Ook kun je starten met Privelessen Hoopers voor de optimale voorbereiding Hoopers.

 

Pubers vanaf 7 a 8 mnd en volwassen honden - groepsles:

Voorwaarden groepslessen:

 • Voor groepslessen is het van belang dat uw hond sociaal is naar andere honden. Is dit niet het geval en wil je wel met je hond hoopers volgen kan dat in onze individuele lessen (zie hieronder uitleg hoopers individueel).
 • Dat jullie het wachten beheersen op zijn mist voor 5 sec.
 • Dat er vertrouwen is in elkaars kunnen.
 • Dat je open staat voor Feedback tijdens de lessen.

Hoopers groepslessen word per kwartaal gegeven. 

Dat betekend tussen de 10 of 12 lessen per drie maanden (zonder vakanties erbij gerekend).

De kosten per les zijn € 10,00 en de les duurt 30 tot 40 min.

 

 

Alle leeftijden - Priveles

Voorwaarden priveles:

 • Voor individuele lessen is het van belang dat uw hond  geen angst heeft voor andere omgevingen, geen moeite heeft met focus en/of vreemde mensen. Is dit niet het geval d dat in onze privelessen om daar eerst aan te werken voordat u start met hoopers.
 • Dat jullie het wachten beheersen op zijn mist voor 5 sec.
 • Dat er vertrouwen is in elkaars kunnen.
 • Dat je open staat voor Feedback tijdens de lessen.

Privelessen worden gegeven in een lessenreeks van vijf. De kosten hiervoor zijn € 20,00 per les en de les duurt 30 min.

Methodiek:

Onze methode is opgebouwd uit tien technieken, basis vaardigheden en niveau’s. Onze lessen zijn helder van structuur, met een duidelijke begin, midden en einde. Binnen deze lessen leren jullie jezelf en hond leren, te motiveren en elkaar te inspireren tijdens de les. Wij zullen jullie coachend lesgeven en houden van een informele en gezellige sfeer.

 

De niveaus lopen van 1 t/ 10. Je start altijd bij Niveau 1 en de Basic skills.

 

Onze opbouw:

Per  maand behandelen we twee technieken en een of twee basis skilss.

Elke les werken we aan verschillende onderdelen van Hoopers. Per  maand gevel we  les in twee technieken en een of twee basis skilss. Aan  het einde van de maand toetsen we de vooruitgang met je zodat we kunnen zien waar er nog aandacht nodig is en of er een niveau bij kan voor de volgende keer dat die techniek weer aan bod komt. In een jaar tijd komen de technieken meerder keren terug. Omdat het er tien zijn lopen wij deze na. Dus 2 per maand is per vijf maanden dat we de reeks weer opnieuw kunnen aanbieden (op je eigen niveau)

 

Basic skilss:

 1. Wachten
 2. Releasen
 3. Lichaamsbewustzijn van de hond 
 4. Lichaamsbewustzijn van de eigenaar 
 5. Communicatie hond 
 6. Communicatie begeleider hond 
 7. Zitten of staan 
 8. target ( alleen als het nodig is)
 9. Om een hindernis heen
 10. Achterom een hindernis

De technieken:

Recht, rond, links en rechts, lijn volgen, sla lom, tunnel, start, weg, langs.

 

Lesstructuur:

1. Gezamenlijke start met instructie. Deze intstructie word soms ondersteund met visuele ondersteuning door middel van leerkaarten.

2. Daarna volgt het werken met je hond in je eigen tempo op je eigen niveau, waarbij de coach/ instructrice/ instructeur langs loopt om je te observeren. Tijdens het oefenen kun je vragen stellen. Wij zullen naar je luisteren en je tips geven zodat je verder kunt trainen.

3. Gezamenlijke evaluatie met leermomenten.

 

Trainings materiaal:

1. Lange lijnen vanaf 3 meter. Verkrijgbaar via onze shop handgemaakt door onze Dagbesteding Gewoon Andersz.

2. Speeltje (zonder piep en ballen aan een flos.

3. Kleedje of plaat

4. Beloning

5. Trainingstas ( een die goed past om je jas en met een magneet sluiting open kan) link:

https://www.dandydog.nl/training/trainingstasjes/twin-treat-plus-trendpet.html 

https://www.dandydog.nl/training/trainingstasjes/eqdog-click-n-treat-bag.html

 

Op maat:

Iedere cursist werk in zijn of haar eigen tempo. 

 

Docenten:

De lessen worden gegeven door Ariënne Blokdijk en Brian Borst.

 

Aanmelden kan via ons mail adres:  via ons contact formulier.

Vanwege de Covid maatregelen geven wij momenteel op zaterdag middag hoopers groepslessen tot eind Maart. Na Maart zullen wij weer terug verhuizen naar de Maandag avond.

Wij geven les volgens de maatregelen van een coach op twee cursisten en er mogen geen toeschouwers bij aanwezig zijn.